Innovointi ilman rahaa

Innovointi ilman rahaa

Innovointi on sana ja käsite joka on alkanut ärsyttää.

Aikoinaan innovointi, uuden keksiminen, tarkoitti että keksitään jotain joka parantaa elämää sekä vie yhteiskuntaa eteenpäin. Autot on innovaatio. Autobahn on on innovaatio. Lentoyhtiöt matkustajineen on innovaatio.

Tänäpäivänä innovaatio on jotain kikkailua joka ei saa maksaa mitään. Jos avaa jonkin talouslehden tai kuuntelee poliitikkoa kaikki puhuvat innovaatioista. Jokainen haluaa olla innovaatinen ja tehdä innovaatioita.

Mutta kukaan ei puhu siitä että se saisi maksaa. Tai pitäisi maksaa ihmisille jotka tekevät innovaatioita.  Innovaatioista on tullut kikka kolmonen millä saada talouskasvua ilman menoja, kuluja tai riskiä.

Ikävä kyllä tällaiset 'helpot voitot' on nopeasti kaluttu. Aina niitä on jonkin verran ja aina niitä tulee. Mutta ei niitten varaan rakenneta isoja teollisuuden aloja tai rakenneta kokonaan uusia aloja jotka työllistävät.

John F. Kennedy joskus sanoi että älä kysy mitä maasi voi tehdä sinun vuoksesi vaan kysy mitä voit tehdä maasi vuoksi. Ihan samaa voisi kysyä innovointeja haluavilta poliitikoilta ja talousihmisiltä.

Paljonko olette valmiita maksamaan innovaatioista? Mitä se saa maksaa?
Mikä on se aito motivaatio taso rahalla mitattuna vai onko tarkoitus kalastella helppoja, maksuttomia sekä riskittömiä tapoja tehdä rahaa?

Jos jälkimmäinen niin miksi puhua siitä? Heittäkää ilmaista noppaa ja katsokaa onnistuuko se kun ei se mitään vaadi!About Guru

Comments